HTML

Különleges Játék blog

A www.kulonlegesjatek.hu, a szórakoztató, készségfejlesztő és kreatív játék webáruház hivatalos blogja.

Webáruházunk

hirdetes1.jpg

Facebook

Feedek

Húsvéti ajándékötletek sorozat, 2.rész – Makedo

2013.03.24. 00:48 Kulonlegesjatek

A Makedo segítségével a gyerekek játékokat építhetnek régi, nem használt dobozainkból. Felesleges dobozokból pedig mindig akad a háznál.

Makedo_Connector_RBG_72dpi.jpgHa látott már gyerkőcöt ajándékot bontani, magát a játékot arrébb dobni, majd a dobozával önfeledt játékba kezdeni, akkor biztosan megérti miért olyan sikeres a Makedo világszerte. A néhány éve Ausztráliából elindult játék, mely azóta is hódítja a világot,  műanyag kapcsokból és csatlakozókból áll, melyek segítségével régi kartondobozokból, csomagolóanyagokból építhetünk játékokat. 

A Makedo most megérkezett kis hazánkba is, így a magyar családoknak is lehetősége lehet megtapasztalni az újrahasznosítás ezen módját.

"A gyerekek játszva tanulnak" - mondja Paul Justin, a Makedo megalkotója. "Azok az évek a legfontosabbak a gyerekek fejlődése szempontjából melyek során a gondolkodásmódjuk alakul ki. A kreatív játékban való hit, az egyik alapja a Makedo filozófiájának."

Justin néhány éve ipari tervezőként dolgozott, mikor úgy érezte készen áll egy saját ötlet megvalósítására. Akkor kezdte el játékokon törni a fejét, mikor megszületett harmadik gyermeke.„A családalapítás volt a munkámra a legnagyobb hatással” –mondta, de mivel az otthoni műhelye is egy átalakított garázs volt, nem voltak meg a szükséges forrásai. A Makedo mégis ilyen keretek között született meg.

Jelenlegi formáját három fő alkatrész alkotja.: műanyag szög, rögzíthető zsanér és egy tompa, műanyag fűrész..

FREEPLAY KIT FOR 1 with parts_Large72dpi.jpg

Azonban ez az alapcsomag rendkívül sokoldalú felhasználást tesz lehetővé. Néhány példa:

MakedoRobotCostume_RGB_Lrg72ppi.jpg

MakedoPlayhouse2_RGB_Lrg72ppi.jpg
Napjainkban a legtöbb játék csillog-villog, hangos, és sokszor bonyolult használati utasításuk van. Nem úgy a Makedo, melyre mindezeknek a fordítottja igaz. Meghökkentő, hogy a legjobb játékok lehetnek azok a dolgok,amikre már egyszer szemétként tekintettünk. Maga Justin is elismeri, hogy a szülők sem tudják mindig elfogadni az alapkoncepciót. „Vicces, hogy a gyerekek mindig megértik a Makedo lényegét, a szülők, akik igazából megvásárolják kevésbé"

Azonban nyilvánvaló, hogy nagyon sokan megértik. A Makedo már számos díjat zsákmányolt be, és már több mint 40 országban forgalmazzák. Egy olyan termékről van szó, ami csak akkor válik teljes értékű játékká, ha összekombinálják más dolgokkal, így a felhasználása országról országra változhat.

"Célunk, hogy a megkönnyítsük a gyerekek kreatív gondolkodásának kialakulását, ezért olyan játékot készítettünk amely teret ad ennek a kreativitásnak."

Magyarországon a Makedo kartonjátékok megvásárolhatók a Különleges Játék Webáruházban. A kínálatban szerepelnek a szabadon felhasználható úgynevezett "Freeplay" készletek amelyekből bármi megépíthető, csak a fantázia szab határt! A tematikus szettekkel pedig útmutató alapján építhetünk autót, robotot, babaházat, játszóházat, repülőt, sőt még űrhajót is.

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív játék húsvét ajándék csináldmagad kartonjáték papírjáték Makedo

A bejegyzés trackback címe:

https://kulonlegesjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr505164935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása