HTML

Különleges Játék blog

A www.kulonlegesjatek.hu, a szórakoztató, készségfejlesztő és kreatív játék webáruház hivatalos blogja.

Webáruházunk

hirdetes1.jpg

Facebook

Feedek

Túrázás gyerekekkel

2013.03.22. 10:33 Kulonlegesjatek

Hamarosan itt a tavasz, vár minket a természet! Kellemes időtöltés a közös családi túrázás, amellyel kapcsolatban megosztunk most néhány gondolatot.

A túrázás egy nagyszerű program, ami növeli az állóképességet és közelebb hozza a természetet a gyerekekhez.  Először lehet, hogy kevésbé lesznek lelkesek, de ha megmutatjuk nekik a kinti világ szépségeit, legközelebb már szívesen kelnek velünk útra.

tura1.jpg

Könnyű terepen kezdjünk!

Kezdetben kerüljük a nehéz túraútvonalakat! Fontos, hogy pozitív élmény legyen gyermekeinknek az első túra, hogy aztán újra kedvet kapjanak! Olyan sík terepet válasszunk, ahol sok a látnivaló és jó a kilátás! A túrázás lényege a felfedezés. A gyerekek született felfedezők, és ha jól szervezzük meg a túrát akkor igazi varázslatként élik majd meg a kirándulást.  Folyamatosan figyeljük a reakcíóikat, ha azt vesszük észre, hogy fáradnak, kérdezzük meg, hogy szeretnének-e a hazamenni. Ne erőltessünk semmit!

Ne siessünk!

Szánjunk a kirándulásra egy teljes napot, hogy ne kelljen rohanni sehova! Ne a túra végpontja legyen a legfontosabb, hagyjunk időt, hogy kiélvezhessék az erdő és a természet látványát. A gyerekek mindent látni szeretnének és sokkal kiváncsiabbak mint a felnőttek!

A kulcs a felkészülés

Ez vonatkozik minden lakott területen kívüli kirándulásra, vagy szabadtéri programra. Csomagoljuk be a legfontosabb kellékeket: vizet, ételt, esőkabátot, túratérképet, GPS-t, távcsövet, naptejet, zseblámpát, öngyújtót, kést. Ha nagyobb a gyermekünk tanítsuk meg az eszközök használatára, hogy ha bármi váratlan esemény történne, egyedül is feltalálja magát.

tura2.jpg

Megfelelő öltözet

A túrázásnál is a réteges öltözködést ajánljuk. A mozgás és séta hatására a testhőmérséklet emelkedik így gyakran lesz melegük. A gyerekeknek is legyen saját hátizsákjuk, ahol tárolhatják a ruhákat. Ezzel is megtanulják, hogy felelősek a saját táskájukért és felszerelésért.

Tartsunk pihenőt!

A túrázás lefárasztja a gyerekeket.  Álljunk meg, ha észrevesszük a fáradtság jelét! Ne rángassuk őket magunk után, az csak a kedvüket fogja szegni! Figyeljünk a folyadék utánpótlásra. Ha lehetőség van rá keressünk egy tisztást és tartsunk egy rövid kis pikniket!

Szólj hozzá!

Címkék: túra kirándulás természet túrázás szabadtéri program

A bejegyzés trackback címe:

https://kulonlegesjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr85162187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása